Historie

Mennesker har alltid visst at vi må ha mat for å leve og for at vi skal fungere optimalt. Vi oppdaget tidlig at ulike planter og naturprodukter kunne ha en legende virkning ved noen sykdommer. Før i tiden visste man for eksempel at noen planter og bær ville kurere skjørbuk, en sykdom som var svært utbredt før i tiden. 

Kunnskapen vi hadde om fysiologien ble ikke tydeliggjort før på midten av 1800-tallet. Da ble energiomsetning og behovet vårt for karbon-, nitrogen- og hydrogenholdige matvarer kartlagt. Oppdagelsen av både vitaminer og mineraler, og mangel ved disse på begynnelsen av 1900-tallet, gjorde at vi fikk en utvikling av biokjemien. 

Vi kjenner i dag til ca 50 kjemiske stoffer som er nødvendige for mennesket. Disse 50 kan deles inn i seks hovedgrupper: Karbohydrat, fett, protein, mineraler, vitaminer og vann, Utgangspunktet i all ernæring er mat, og at maten vil påvirke helse og sykdom.

Lest 13383 ganger

Kontakt oss

Tlf: 32124453 - Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Ringeriksgata 35, 3510 Hønefoss