Hva skjer hos ernæringsfysiologen

Første konsultasjon varer i 45 minutter. Under dette møtet ønsker ernæringsfysiologen å bli godt kjent med deg, og finne ut hvordan din hverdag er og hvor mye du vet om kosthold og ernæring.
Når den videre behandlingen tilsier det vil man måle vekt på en Tanita-vekt for å avdekke spesielt fettmasse, muskelmasse og visceralt fett (bukfett). Vi vil noen ganger også bruke målebånd for å ta midjemål og hoftemål. Under det første møtet vil vi gjøre en kostanamnese for å finne ut hvordan du spiser i dag, hvilke matvarer du liker/ikke liker og hvilke matvarer det går mest av. Dette er for å danne et bilde på hvordan inntaket er.
I mange tilfeller vil ernæringsfysiologen ønske at du skriver en kostdagbok frem til neste konsultasjon oftest over fire dager, for å få et godt bilde på inntak av blant annet vitaminer og mineraler. En kostdagbok vil også være en god hjelper for å peke ut den videre veiledningen. 

De neste konsultasjonene vil vare i 30 minutter. Behandlingsforløpet er veldig individuelt og noen vil behøve mer oppfølging enn andre.

Lest 16545 ganger

Kontakt oss

Tlf: 32124453 - Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Ringeriksgata 35, 3510 Hønefoss