Ordet massasje kan spores fra gresk masso ”jeg knar”. Det er funnet spor til at det ble praktisert massasje lenge før Kristus fødsel. I en mer moderne sammenheng startet massasjeterapi som vi kjenner det i dag på slutten av 1800-tallet. Tidlig på 1900-tallet og til rundt 1940 var massasje veldig populært men populariteten dalte en del da medikamenter ble mere populært. Fra 80-tallet har det igjen blitt mere populært, spesielt blant toppidrettsutøvere som trenger fullt utbytte av muskelkapasiteten sin.
 I dag jobber registrerte massører i Norge for å bli offentlig godkjent helsepersonell, samt få en beskyttet tittel.
Tankene til en massør er at du etter en behandling skal føle deg mer avslappet og oppleve smertelindring av dine problemer.
 
 
 
Ofte kan dine problemer skyldes anatomiske forandringer, eller medfødte årsaker. En massør vil kunne hjelpe deg med å holde disse dysfunksjonene under kontroll ved jevnlig behandling.
I dagens samfunn er det mye ensformig arbeid, som det å sitte mange timer forran kontorpulten. Massørens oppgave vil da være å myke opp og tøye på overanstrengt og overstimulert musklulatur.
Musklene blir smidigere og mer elastiske, musklenes næringsopptak øker og reparasjonen av sliten og/eller skadet muskulatur går raskere og fibrosedannelsen minsker. Massasjen virker avslappende på muskulaturen.
Effekten av behandlingen vil som regel vare over lengre tid.
Har du kroniske plager eller smerter, kan det være nyttig å ta vedlikeholdsbehandlinger for å unngå tilbakefall.
Husk å drikke mye vann etter en massasje.
 
HVA KAN MASSASJE GJØRE FOR DEG? Massasjeterapi kan gi lindring fra muskel- og leddplager som du lever med.
Massøren behandler de øvre musklellagene i muskelsystemet. Massøren har mange teknikker å velge mellom for å oppnå ønsket effekt.
De kan hovedsaklig deles opp i:
Helhetsmassasje
Bindevevsmassasje
Triggerpunktmassasje: nakke, rygg, armer, bein, føtter.

Effekten av behandlingen vil som regel vare over lengre tid. Har du kroniske plager eller smerter, kan det være nyttig å ta vedlikeholdsbehandlinger for å unngå tilbakefall.
Grunntanken ved massasje er at den fremmer helse og velvære. Berøring er fundamentet i massasje, men det er like mye kunst som teknikk. Terapeutens sensitive hender «vet» hvor mye trykk som skal brukes på hver enkelt person, og berøring kan gi terapeuten viktig informasjon om kroppen, som for eksempel muskelspasme.

Hos oss behandler massøren en variasjon av plager. Alt fra såre muskler til mer arvorlige lidelser som regel i tett samarbeid med en av våre kiropraktorer.

En massør behandler de øverste lagene av muskulaturen i kroppen, forskning viser at det er en effektiv behandlingsform for smertelindring av ryggens overfladiske muskellag.

Behandlingen er forebyggende og mye av massørens oppgaver er å identifisere såre og skadede muskler på et tidlig tidspunkt for å stimulere disse til å starte og jobbe igjen, ofte gjennom muskelens eget reflekssystem.

Vedvarende effekt: Effekten av behandlingen vil som regel vare over lengre tid. Har du kroniske plager eller smerter, kan det være nyttig å ta vedlikeholdsbehandlinger for å unngå tilbakefall. Husk å drikke mye vann etter en massasje.

 HVA KAN MASSASJE GJØRE FOR DEG?

Massasje terapi kan gi lindring fra muskel/ledd plager som du lever med.

Kontakt oss

Tlf: 32124453 - Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Ringeriksgata 35, 3510 Hønefoss